Eski AFGÖK Duyuruları

YENİ DUYURU

YENİ HABER

BEDEN BAĞIŞI FARKINDALIK HAFTASINDA GÖNÜLLÜ ÖĞRENCİLERİMİZ











Anatomi Anabilim Dalı tarafından 24-31 Ekim Beden Bağışı Farkındalık Haftası kapsamında yapılan etkinliklerde 17 öğrencimiz görev aldı:

 Tıbbın Sessiz Öğreticileri olan kadavralara minnet duygularımızı tüm öğrencilerimiz ve akademik personelimizle birlikte, Tıp Fakültesi Dekanı ve Başhekim Yardımcısının  katılımıyla, Prof. Dr. Türkan Saylan Konferans Salonunda paylaştığımız törende, Dekan ve anabilim dalı başkanının yanı sıra, Dönem 2 öğrencimiz Efrin Başak Emer de, tıp öğrencisi olarak kadavra ile eğitime bakışını ifade eden güzel bir konuşma yaptı.

Dönem 3 öğrencimiz Yusuf Emre Şimşek, “Hekim Adayı ve Beden Bağışı” başlıklı çevrimiçi bir anket çalışması yürüttü.

Dönem 1 öğrencilerimiz; İlkay Karakuzu, Merve Çalık, Dilan Ürün, Zeynep Bayındır, Sıla Nur Canlı, Furkan Çetiner, Şafak Selim Çağıl, Gökdeniz Çetinkaya, Zilan Aydoğan, Sıla Abukan, Ayşe Betül Ötegen, Asmin İzol, Mustafa Doğrul, İlknur Kaya, Furkan Yanık ve Etemcan Karko, 26 Ekim’de kurdukları stantta tıp öğrencileri için Beden Bağışı konusundaki Farkındalığı artırmaya yönelik olarak şu faaliyetlerde bulundular:

1-      Beden Bağış Formu tanıtıldı.

2-      Hekimlerin, beden bağışı ile ilgili süreçlerdeki sorumluluklarına yönelik posterler paylaşıldı.

Öğrencilerin anatomi, kadavralı eğitim ve beden bağışına bakışları hakkında etkileşimi sağlamak üzere; bu konuları metafor kartlarıyla yansıtmaları istendi.




ÖĞRENCİ ANKETİNİN SONUÇLARI

Pandemi koşullarında AFGÖK faaliyetlerine katılımın etkinliğinin değerlendirildiği öğrenci anketinin sonuçları bir rapor halinde Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi dekanlığına sunulmuş olup, bu raporun bir örneğine AFGÖK 2020-21 linkinden ulaşabilirsiniz. Bu süreçte etkinliklerine öğrencilerimizi davet eden tüm öğretim üyelerimize ve bu etkinliklerin her birini kendi dönemlerindeki öğrencilerle düzenli olarak whatsapp üzerinden en kısa sürede paylaşmamızı mümkün kılan dönem temsilcilerimiz Cem Çolakoğlu, Yusuf Emre Şimşek, Matin Dolatabadi, Mehmet Arguz, İrem Yakıcı ve Adnan Güven'e teşekkür ederiz.




DUYURU

Aşağıda kapsamı verilen "Ağrısız Yaşam Yolunda Olgu Temelli Eğitim Kursu" başlıklı çağrıya göre, bu hafta ve her hafta Salı günleri 20.00-20.40 arası, farklı üniversitelerden öğretim üyeleri "Ağrı" konusunu her hafta farklı olgular üzerinden tartışacaklardır. Bu etkinlikler dizisine öğrencilerimiz, MEU Nöroloji Anabilim Dalından Prof. Dr. Aynur Özge tarafından davet edilmiştir.

ÖNEMLİ NOT: Bu oturumlara katılabilmek için öğrencilerimizin "https://doktorclub.com" adresinden giriş yapıp "Öğrenci" linki ile üye olması gerekmektedir. Üyelik ücretsizdir.

 AF-TPL-12








FAALİYETLERDEN HABERLER


















Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, olgu tartışma, literatur, seminer gibi rutin eğitim faaliyetlerine tüm dönemlerden öğrencilerimizi ilgi duydukları oturumlara davet etmektedirler. Faaliyetler belirtilen tarihlerde, saat 13.00-14.00  arasında Dönem IV amfisinde gerçekleştirilecektir.









ÖĞRENCİ FAALİYETLERİNDEN YENİ HABERLER

TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Desteği 2019 Yılı 1. Dönem Çağrısı kapsamında, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Anatomi, Radyoloji, Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dallarının katılımı ile hazırlanan 4 proje önerisi kabul edilmiştir. Projelere katkıda bulunan Fakültemiz lisans programı öğrencilerine ve danışmanlıklarını yapan öğretim üyelerine teşekkür ederiz.

Proje 1:Aberran ve Lateralize İnternal Karotid Arter Varyasyonları

Projenin Tematik Alanı: Tıbbi Bilimler

Proje Ortakları: Şaziye Kübra Ocak, Tsetsegmaa Gantulga, Serhat Akar, Pourya Taghipour

Proje Danışmanı: Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk (Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı ve Anatomi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi)

Proje 2: İnsan kadavra ve kurukafalarında önemli anatomik referans noktaları ışığında mastoidektomi kavitesi oluşturulması: Radyoanatomik çalışma

Projenin Tematik Alanı: Tıbbi Bilimler

Proje Ortakları: Ece Erdemoğlu, Salim Çakır, Salahi Barış Özgüvenli, Ozan Yalçın

Proje Danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi Vural Hamzaoğlu (Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi AD.Öğr.Üyesi)

Proje 3: Beyin sapından çıkan kraniyal sinirlerin manyetik rezonans görüntüleme ile ölçümlerinin standardizasyonu

Projenin Tematik Alanı: Tıbbi Bilimler

Proje Ortakları: Sevilay Gayi, Günsel Recaioğlu, Rüya Zereyalp, Şuranur Akbulut

Proje Danışmanı: Prof. Dr. Engin Kara (Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi)

Proje 4: Sfenoid septa varyasyonları ve karotid arter - optik sinir ile ilişkisi

Projenin Tematik Alanı: Tıbbi Bilimler

Proje Ortakları: Beste Akgül, Hakan Ali Çetinkaya, Elif İrem Tekeli, Ciran Müştakhan

Proje Danışmanı: Dr. Öğr. Üyesi Hakan ÖZALP (Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi AD Öğretim Üyesi)

  


   




ÖĞRENCİ KATILIMLI ARAŞTIRMA MAKALELERİ

1. Beger O, Beger B, Dinç U, Hamzaoğlu V, Erdemoğlu E, Özalp H.Morphometric Features of the Latissimus Dorsi Muscle in Fetal Cadavers With Meningomyelocele for Prenatal Surgery.J Craniofac Surg. 2019 Jul 31. doi: 10.1097/SCS.0000000000005783.
2. Beger O, Erdoğan O, Kara E, Vayisoğlu Y, Görür K, İsmi O, Gayi S, Hamzaoğlu V, Özalp H, Dağtekin A, Bağdatoğlu C, Öztürk AH, Talas DÜ. Morphometric properties of the facial canal in children: A retrospective computed tomography study. Int J Pediatr Otorhinolaryngol. 2019 Sep;124:59-67. doi: 10.1016/j.ijporl.2019.05.039.
3. Beger O, Koç T, Karagül Mİ, Özdemir DL, Müdüroğlu F, Cintacioiu DG, Le HT, Vayisoğlu Y, Yılmaz ŞN, Olgunus ZK, Talas DÜ. Evaluation of the stapedial tendon growth dynamic in human fetuses. Surg Radiol Anat. 2019 Jul;41(7):833-839. doi: 10.1007/s00276-019-02237-4.
4. Talas DÜ, Beger O, Koç T, Hamzaoğlu V, Özalp H, Mavruk M, Yıldırım C, Güzelyüz İ, Vayisoğlu Y, Uzmansel D, Farsak M, Dağtekin A. Morphometric properties of the facial nerve in fetal temporal bones. Int J Pediatr Otorhinolaryngol. 2019 Jan;116:7-14. doi:
10.1016/j.ijporl.2018.10.012.
5.Farsak M, Özdağli G, Özmüş D, Çömelekoğlu Ü et al. Effects of Hypericum perforatum on an Experimentally Induced Diabetic Wound in a Rat Model. Wounds. 2017 Feb;29(2):E10-E17.
6.Farsak M, Eti CM, Aladağ ZC, Çömelekoğlu Ü, Oktay E, Öztürk K. Factors Affecting Intraoperative Nerve Monitorization and Artefact Formation. Koru Proceedings. 2015 December;5(3):130-136.
7.Çakır EE, Tancıl C, Baskan FC, Farsak M,  Karşıyaka D,  Harbiyeli HC. The Appropriate Selection Of Laboratory Animals In Experimental Investigations Through Comparison Of Human Anatomy And Physiology. Koru Proceedings. 2016 April;6(1):29-34.
8.Eti CM , Çukurova ES, Satıcı GE, Öztaş A, Farsak M et al. Anterior and Lateral Approaches to the Skull Base. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi (In Press)
9.Yavuz G, Talas DÜ, Güler DK et al. Healthcare Tourism in Mersin Province and Comparison of Tourist Health Datas Between Mersin And Overall Turkey. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Dergisi (In Press)                                                                                                                                

YENİ DUYURU



2019 Yaz Döneminde Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Anabilim Dallarının gönüllü öğrenci kabul edecekleri bilimsel faaliyetler ve faaliyete kabul edilecek öğrenci sayısı aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

 Bu faaliyette yer almak isteyen öğrencilerimizin, 17 Nisan 2019 Çarşamba Günü 17:00’a kadar ilgilendikleri faaliyet/ler ile ilgili olarak  Öğrenci İşleri Bürosuna başvurmaları, 1. ve 2. tercihlerini ve tercih ettikleri tarih aralıklarını bildirmeleri gerekmektedir.











FAALİYETLERDEN HABERLER

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı tarafından 23.11.2018 tarihinde gerçekleştirilen “Vakalar Üzerinden Pulmoner Hipertansiyona Yaklaşım” adlı bölge toplantısı için yapılan davete başvuruda bulunan Mehmet Sert (Dönem 2), Adnan Güven (Dönem 4), Zeliha Büşra Durgungöz (Dönem 4) faaliyete dinleyici olarak katıldı. Oldukça verimli geçen toplantının ardından öğrencilerimiz, bu tür vaka tartışma odaklı profesyonel bilgi paylaşım ortamlarının kendileri için oldukça değerli olduğunu belirtirken, bu tür klinik toplantılara öğrenci davetlerinin daha fazla olmasına ihtiyaçları olduğunu  ifade ettiler.


 








Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrencileri Melike Mavruk, Cemre Yıldırım, İrem Güleryüz, Mehmet Farsak, Begüm Vural, Merve Ağca ve Ezgi Çetin’in de katılımıyla gerçekleştirilen iki multidisipliner çalışmanın sonuçları, 28 Nisan-1 Mayıs 2018’de Antalya’da yapılan 6. Ulusal Otoloji Nörotoloji Kongresinde Tıp Fakültesi 5. sınıf öğrencilerimiz Begüm Vural ve Melike Mavruk tarafından sunuldu.

Kongrede “Fetüslerde V-XII. kranial sinir foramen morfometrisi ve kafa tabanının gelişimi” başlıklı çalışmanın sunumu ile “Sözlü Bildiri Birincilik Ödülü”nü layık görülen Begüm Vural, hislerini şöyle ifade etti: “6. Ulusal Otoloji Nörotoloji Kongresi'nde kendi çalışmamızı sunmak son derece heyecan vericiydi. Bir tıp fakültesi öğrencisi olarak, araştırmaya katılmak ve çalışmamızı ulusal bir kongrede paylaşmak ilham verici bir deneyimdi. Ekip olarak bilimsel çalışma yürütmek, ilerideki akademik hayatımız için de son derece faydalı ve yol gösterici oldu. Bu ekip çalışmasının bir sonucu olan çalışmamızın da ''Sözlü Bildiri Birincilik Ödülü'' almasından gurur duyuyoruz. Bize bu fırsatı veren sayın dekanımıza ve çalışmamızda emeği geçen, bize inanıp destekleyen tüm hocalarımıza teşekkür ederiz.”

Kongrede “İnsan fetüslerinde internal akustik kanal ve çevre yapıların morfometrik analizi” başlıklı diğer bir araştırmayı başarıyla sunan Melike Mavruk ise şunları söyledi: “Bir öğrenci olarak 6. Ulusal Otoloji Nörootoloji Kongresi’ne katılmak ve yaptığımız çalışmayı sunabilmek benim için hem çok heyecanlı hem de çok gurur vericiydi. Mesleki anlamda oldukça ufuk açıcı olan bu tür deneyimlerin, akademik anlamda bize ekip çalışmasının önemini göstermesi açısından da çok önemli olduğunu düşünüyorum. Tıp fakültesi 5. sınıfta katıldığımız bu çalışmalar bize kısa zamanda çok şey öğretmiş olsa da öğrenci arkadaşlarımın bu çalışmalara eğitimlerinin daha erken dönemlerinde başlamalarının kendilerini geliştirmeleri açısından daha yararlı olacağına inanıyorum. Ekip arkadaşlarım adına; bizlere destek olan sayın dekanımız ve çalışmamıza emek veren tüm hocalarımıza çok teşekkür ederim.”



   

  



   









AF-TPL-03 Kodlu Öğrenci-Bilimsel Etkinlik Buluşmasına İlişkin Haberler

Pediatri Anabilim Dalı tarafından düzenlenen 20. Mersin Pediatri Günleri'nde"Pediatride Aciller" konusu gözden geçirildi. Mersin bölgesindeki hekimlere yönelik düzenlenen eğitim toplantısına yoğun ilgi gösteren tıp fakültesi öğrencileri oturumların kendileri için de oldukça verimli geçtiğini ifade ettiler.




AF-TPL-02 Kodlu Öğrenci-Bilimsel Etkinlik Buluşmasına İlişkin Haberler

Radyoloji Anabilim Dalı tarafından düzenlenen ve öğrencilerimizin de davet edildiği 16.12.2017 tarihli "Meme Hastalıklarında Görüntüleme" başlıklı bölge toplantısına  Dönem 1 ve Dönem 2 öğrencilerimiz Altynay Kozhakhan, İrem Yakıcı, Mehmet Akyüzlüer, Deniz Atalay, Zehra Çonkur, Fahire Övgü Elgin katıldılar. Toplantı öncesinde Prof. Dr. Demir Apaydın, öğrencilerimizle bir araya gelerek toplantıya hazırlık görüşmesi gerçekleştirdi. Verimli geçen toplantının ardından öğrencilerimiz hazırlık aşamasının ve toplantı içeriğinin radyolojik görüntüleme yöntemlerine bakış açılarına önemli katkı sağladığını ifade ettiler.







AF-TPL-01 Kodlu Öğrenci-Bilimsel Etkinlik Buluşmasına İlişkin Haberler

Beyin Cerrahi Anabilim dalı ve Türk Omurga Derneğinin ortaklaşa düzenlediği ve öğrencilerimizi de davet ettikleri 09.12.2017 tarihindeki faaliyete  Dönem 3 öğrencilerimizden Arzu Korkmaz, Narin Demirhan ve Dilan Enmek katıldı. Öğrencilerimiz bu profesyonel bilgi paylaşım ortamında katılımcı olmanın yanı sıra görev alıp sürecin tüm aşamalarına tanıklık etmekten mutluluk duyduklarını, faaliyetin kendileri açısından da oldukça verimli geçtiğini ifade ettiler.



  •   GENEL
    •   İletişim